Onafhankelijk & Transparant

 Bromfietsverzekering.

Het WA verzekeren van bromfietsen is in Nederland wettelijk verplicht volgens de Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen (WAM). Naast de verplichte WA-verzekering bestaat de mogelijkheid om aanvullend de bromfiets zelf te verzekeren. Dit kan zowel tegen diefstal als volledig.  U kunt kiezen uit de volgende dekkingen:

U kunt kiezen uit de volgende dekkingen:

Wettelijke aansprakelijkheid

Hierbij wordt de schade die u toebrengt aan anderen volledig vergoed. Het uitgangspunt voor de premie is de versnelling van de bromfiets. We kennen de "versnellers", de automaat, de zoemfietsen (Spartamet e.d.) en de invalidewagens. Brommobielen, -carriers en -auto's zijn niet verzekerbaar! Tevens zijn niet verzekerbaar bromfietsen, die door wijzigingen in de standaarduitvoering een hogere snelheid kunnen bereiken dan het wettelijk toegestane maximum en bromfietsen die worden gebruikt voor bestel- en koeriersdiensten.

Diefstal

Deze aanvullende dekking kan voor alle bromfietsen, behalve invalidewagens met een catalogusprijs tot € 2.500,-. Daarboven dienen premie en voorwaarden te worden aangevraagd.

Volledig casco

Deze aanvullende dekking kan voor alle typen bromfietsen op basis van "All Risks". Het uitgangspunt voor de premie is de volledige catalogusprijs met een catalogusprijs tot € 2.500,-. Daarboven dienen premie en voorwaarden te worden aangevraagd.

Wij raden u dringend aan om naast de bromfietsverzekering aanvullend te kiezen voor een rechtsbijstand- en een ongevallenverzekering voor opzittenden.