Onafhankelijk & Transparant

 Bij de aankoop van een eigen woning is het belangrijk dat u een hypotheek kiest die bij u past. Een hypotheek moet uw (financiële) wensen, uw mogelijkheden en toekomstverwachting niet in de weg staan. Welke hypotheekvorm het meest geschikt is voor u, hangt af van uw persoonlijke situatie en of u voor zekerheid kiest of juist een aanvaardbaar risico durft te nemen.

 

Hypotheekvormen

Het selecteren van de juiste hypotheek is niet eenvoudig. Tegenwoordig kunt u kiezen uit meer dan 500 verschillende hypotheekvormen! De uitgangspunten van dit grote aanbod zijn te herleiden tot een vijftal basisvormen:

  • Aflossingsvrije hypotheek;
  • Beleggingshypotheek;
  • Spaarhypotheek;
  • Levenhypotheek;
  • Annuïteitenhypotheek;

 U kunt ook kiezen voor een combinatie van de bovenstaande vormen. Wilt u weten welke basis hypotheekvorm het beste bij uw persoonlijke situatie past? Klik dan voor meer informatie op de buttons hiernaast.

 

Fiscaal voordeel

In feite is een hypotheek de lening die u afsluit om een huis te kopen. Het bedrag dat u betaalt als vergoeding voor het lenen is de hypotheekrente. Hypotheekrente is meestal aftrekbaar. Daarom kan het afsluiten van een hypotheek fiscaal voordelig zijn, zelfs als u over eigen geld beschikt. Het geleende bedrag moet u gedurende de looptijd of op de einddatum van de hypotheek aflossen. Dit is afhankelijk van de afspraken met uw hypotheekverstrekker en de gekozen hypotheekvorm. Wij vertellen u hier graag meer over.

 

Veranderen van hypotheek

Persoonlijke en financiële omstandigheden kunnen veranderen. Hierdoor kan het voorkomen dat een eerder gekozen hypotheekvorm niet meer de meest ideale is. In dat geval kunt u meestal van hypotheekvorm veranderen. We noemen dat de hypotheek oversluiten. Ook rentewijzigingen kunnen financieel voordeel creëren. In het geval van een dalende rente kan het oversluiten van uw huidige hypotheek financieel zeer aantrekkelijk zijn. Wij raden onze klanten daarom altijd aan om de hypotheek regelmatig te controleren. Indien u wilt weten of oversluiten ook voordelig voor u is, vul dan het contactformulier in.

Overlijdensrisicoverzekering

Overlijden kan voor de nabestaanden tot grote financiële problemen leiden, indien niet voor een adequate verzekering is gekozen. Of en voor welk bedrag u een overlijdensrisicoverzekering afsluit, is afhankelijk van uw gezinssituatie. Een aantal hypotheekverstrekkers stelt een overlijdensrisicoverzekering te allen tijde verplicht.

 

Het overbruggingskrediet

U kunt een overbruggingslening afsluiten als u een nieuwe woning wilt kopen, maar uw oude woning nog niet heeft verkocht. Deze lening lost u af zodra de oude woning verkocht is.

 

De bankgarantie

In het koopcontract van een woning is meestal een waarborgsom opgenomen. Deze dient u te betalen als de koop niet doorgaat vanwege een reden anders dan een in het contract genoemde ontbindende voorwaarde.

KG Financiële adviezen & verzekeringen regelt voor u voor de betaling van die waarborgsom een garantie, de bankgarantie, indien u zelf de waarborgsom niet kunt of wenst te betalen.