Onafhankelijk & Transparant

 Doorlopend Krediet.

 

Vrij opneembaar en aflosbaar krediet tot een overeengekomen maximum. U betaalt als u geld heeft opgenomen per maand vaak minimaal een vast percentage (2%) van het limiet.

Hoogte van de rente is vaak afhankelijk van het limiet. Hoe hoger het limiet, hoe lager de rente.

 

Voordelen van een Doorlopend Krediet

  • Flexibel: u kunt krediet opnemen en aflossen wanneer u dat wilt;
  • Handig als u vooraf niet precies weet hoeveel geld u nodig heeft;
  • Vaak voordeliger dan andere vormen van krediet.

 

Nadelen van een Doorlopend Krediet

  • Variabele krediet rente;
  • Hierdoor weet u niet vooraf hoeveel u totaal aan rente moet betalen en wanneer u de lening heeft afgelost;
  • Eigen discipline is een vereiste om te voorkomen dat de lening nooit wordt afgelost.

Daarnaast komt u af en toe nog kredietvormen tegen die gekoppeld zijn aan een kapitaalverzekering. Denk aan spaar-krediet, beleggings-krediet, etc. Uw lening wordt hierbij niet afgelost gedurende de looptijd, maar in plaats daarvan spaart en/of belegt u in een gekoppelde kapitaalverzekering, vergelijkbaar met een spaarhypotheek.

Kredietbescherming biedt u zekerheid. Het is helaas geen uitzondering, werkloos of arbeidsongeschikt te worden. Uw maandelijkse inkomsten zullen in zo'n geval sterk teruglopen, terwijl uw vaste uitgaven, zoals de termijnbetaling van uw krediet, gewoon blijven doorlopen. Wist u dat uw inkomen met maar liefst 30% kan dalen als u en/of uw partner ziek wordt of werkloos raakt?

Om te voorkomen dat u en/of uw partner niet meer aan de financiële verplichtingen kan voldoen, is er de kredietbescherming. De kredietbescherming neemt uw maandelijkse financieringsverplichting over bij werkloosheid of arbeidsongeschiktheid van u of uw partner. Neem daarom geen risico en bescherm uw krediet tegen een klein bedrag per maand.